Експорт швейцарських годинників знизився до мінімуму за останні 80 років

За 10 місяців 2020 року експорт швейцарських впав більш ніж на 25%

Експорт швейцарських годинників наближається до найбільшого щорічного спаду за останні 80 років, оскільки через пандемію коронавірусу впав туризм і попит на предмети розкоші. Про це пише Bloomberg.

Експорт впав на 26% за перші 10 місяців поточного року, за даними Федерації швейцарської годинникової промисловості. Поставки впали на 7,1% - до 1,9 млрд франків (2 млрд дол.) у жовтні, що стало найменшим процентним зниженням за дев'ять місяців.

У той час як Китай відновився завдяки сильному внутрішньому попиту, ринки по всій Європі все ще страждають. Пандемія коронавірусу набирає обертів і це призвело до нових обмежень, які супроводжуються песимістичним прогнозом для світової економіки на найближчі кілька місяців. Про це йдеться в заяві федерації.

Нагадаємо, компанія Zepp анонсувала свій наступний "розумний" годинник - Zepp Z - з високоякісним дизайном і великою увагою до здоров'я. Компанія, що нині належить материнській компанії Amazfit Huami, продовжила свої недавні проекти Zepp E Circle і Zepp E Round.