Фармацевтична галузь України перегнала за продуктивністю ІТ-сферу

Фармацевтична сфера України випереджає показники галузей ІТ та металургії

Фармацевтична галузь України перевищила продуктивність сфери інформаційних технологій, якщо порівнювати їх за доданої вартістю, створеною одним працівником. Про це повідомив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків на своїй сторінці в Facebook.

Згідно із даними Держстату, додана вартість, створена одним співробітником у фармацевтичній сфері, становить 1,160 млн грн. Тоді як в IT-сфері ця сума сягає менше – 840 тисяч грн, а в металургії ще нижче – 370 тисяч грн.

Як зазначив Шимків, сфери ІТ та фармринку розвиваються за подібним сценарієм, а фармацевтична галузь сьогодні має ті самі темпи росту та перспективи, як ІТ у середині 90-х.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон, який має допомогти скасувати корупційні прогалини в фармацевтичній сфері та прибрати зайву бюрократію у виробництві ліків.

Раніше повідомлялося, що за останні роки на фармацевтичному ринку України стали частіше виявляти ліки, ввезені контрабандою. Про жахливі масштаби фальсифікату та підробок звітували в РНБО.