Головна Новини Бізнес економіка Фарміндустрія лідирує за динамікою капінвестицій в українській промисловості
commentss НОВИНИ Всі новини

Фарміндустрія лідирує за динамікою капінвестицій в українській промисловості

В умовах коронакризи фармацевтична сфера залишилася однією з небагатьох, яка все ще приваблює інвесторів

23 серпня 2020, 04:45 comments1143
Поділіться публікацією:

Фармацевтика зараз одна з найуспішніших галузей в українській економіці, тому як фарміндустрія активно освоює нові капітальні інвестиції. Про це передає портал "Дело".

Фарміндустрія лідирує за динамікою капінвестицій в українській промисловості

Так, протягом двох останніх звітних кварталів фармацевтика лідирує за динамікою капітальних інвестицій в українській промисловості. У четвертому кварталі 2019 року Держстат зафіксував 72%-вий приріст капіталовкладень у виробництво фармацевтичних препаратів. Вище показник був тільки у поставки енергоносіїв.

Крім того, за підсумками першого кварталу нинішнього року фармгалузь стала першою серед вітчизняної промисловості за індексом капітальних інвестицій. Так, в фармацевтиці їх освоєння скоротилося за січень-березень на 11,6%. А ось в інших галузях падіння склало від 16% (хімпром) до 74% (виробництві коксу і нафтопереробка).

Повідомляється, що обсяг капітальних інвестицій, які надійшли за перший квартал цього року в фармацевтику, дорівнює 372 млн грн. Однак потрібно зазначити, що через коронакризу темпи вкладення в галузь знизилися: протягом 2018-2019 років фарма освоювала в середньому по 607 млн "капітальних" гривень за квартал. А в минулому році Нацбанк зафіксував рекордну суму операцій в сфері прямих фармацевтичних інвестицій — 52,7 млн доларів.

Додамо, що в умовах кризи через пандемію фарміндустрія одна з небагатьох галузей, в яку продовжують надходити прямі інвестиції. Так, за перший квартал в виробництво фармпрепаратів прийшло 9,2 млн доларів. Незважаючи на те, що відтік прямих іноземних інвестицій з України досяг за перший квартал позначки в 1,55 млрд доларів.

Нагадаємо, стало відомо, що держвитдатки покривають тільки 12% всього фармринку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини