Головна Новини Бізнес економіка ФОПам пояснили відмови в "карантинних" грошах
commentss НОВИНИ Всі новини

ФОПам пояснили відмови в "карантинних" грошах

В інтернеті з'явився ролик з поясненнями представників додатку "Дія"

24 грудня 2020, 20:10
Поділіться публікацією:








Підприємцям пояснили, чому вони отримують відмови в матеріальній допомозі через карантин у розмірі восьми тисяч гривень. Глава проекту "Дія" Мстислав Банік дав роз'яснення щодо алгоритму оформлення фіндопомоги, опублікувавши відповідне відеозвернення на каналі відомства. Причина масових відмов криється в тому, що держава висуває кілька умов по виплатах. Так, відомо, що у підприємця повинна бути присутнім відповідність основного КВЕД, а не просто перебувати в переліку. Крім того, для співробітників, яких бізнесмен наймає, обов'язковим є сплачений єдиний соціальний внесок.

ФОПам пояснили відмови в "карантинних" грошах


Раніше "Коментарі" писали про те, що вже 14 грудня українці вже почали отримувати відмови в отриманні 8 тис. Гривень матеріальної допомоги у зв'язку з карантином. Малі підприємці скаржаться, що основна причина відмови — невідповідність класифікації видів економічної діяльності. "Коментарі" публікує інформацію про те, хто має право на матеріальну допомогу.

Крім того, порталу стало відомо про те, що Укрпошта відмовляється приносити допомоги на будинок. Глава державної установи Ігор Смілянський попереджає про можливе припинення доставок соціальних виплат для 3,6 млн осіб вже буквально з першого дня наступного року. Аргументує чиновник це тим, що уряд не оплачує цю послугу, що надається Укрпоштою. Крім того, Смілянський попереджає, що якщо Кабмін на законодавчому рівні не встановить вищевказану оплату за працю працівників відомства, співпраця державної служби доставки як мінімум з двома банківськими установами в частині залучення 100 млн євро на реалізацію проектів Укрпошти буде скасована у зв'язку зі збитковістю поштового оператора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини