Головна Новини Бізнес економіка Індексацію пенсій можуть перенести з березня на більш пізній термін - причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Індексацію пенсій можуть перенести з березня на більш пізній термін - причина

Аби розпочати індексацію пенсій українців, влада повинна видати відповідну постанову

19 лютого 2021, 09:25 comments3505
Поділіться публікацією:

Індексація пенсій в Україні має початися з першого березня. Проте існує ризик перенесення цієї процедури на більш пізній період. Про це повідомляє видання Today.ua.

 Індексацію пенсій можуть перенести з березня на більш пізній термін - причина

Індексацію пенсій в Україні можуть перенести - чому. Фото: kmsk.dp.ua

Індексація автоматично перенесеться, якщо уряд не видасть відповідну постанову найближчими днями. Досвід минулих років показує, що це цілком можливо. Відтак у 2020-му індексацію розпочали тільки в травні.

Уряд може не видати відповідну постанову у зв'язку з нестачею грошей для індексації у Держбюджеті. Тим більше раніше Пенсійний фонд повідомляв, що зібрав на 2 мільярди менше грошей, ніж було заплановано.

Нагадаємо, що індексація пенсій враховуватиме рівень інфляції за минулий рік і рівень зростання середньої зарплати за попередні три роки. Минулого року після індексації пенсій, підвищену виплату отримали 6,9 мільйона осіб. Тож, у цьому році можна розраховувати на таку ж кількість людей, яким збільшать пенсію. Хто отримає надбавку до пенсії в розмірі однієї тисячі гривень та хто залишиться без доплат після березневого перерахунку, читайте на нашому сайті.

Раніше повідомлялося, що в Україні розглядають можливість переходу на літній та зимовий час. Це може статися згідно з законопроектом № 4201, який скасовує сезонне переведення годинників. Прийняти відповідний законопроект рекомендує Верховній Раді комітет економічного розвитку. Хто став автором законопроекту та чому сезонне переведення годинників рекомендують скасувати, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, скільки грошей витратила Україна на виплати безробітним за час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

19 лютого 2021, 09:44

Всё идёт к закономерному финалу т.е. звиздецу.


Новини