Головна Новини Бізнес економіка Інфляція «розігріє» українську економіку — прогноз Шмигаля
commentss НОВИНИ Всі новини

Інфляція «розігріє» українську економіку — прогноз Шмигаля

При цьому в уряді передбачають незначний рівень інфляції

4 лютого 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

Неабиякий зиск у зростанні інфляції вбачає прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Політик переконаний, що невелике зниження купівельної спроможності гривні у 2021 році стимулюватиме розвиток економіки, повідомляє НВ.

Інфляція «розігріє» українську економіку — прогноз Шмигаля

Шмигаль переконаний: прискорення інфляції не завадить розвитку економіки. Фото із відкритих джерел

Про інфляцію, як засіб "розігріву" економіки Шмигаль розповів під час заходу "Глобальний огляд економіки України", котрий організувала Європейська бізнес-асоціація.

Попри загальну світову кризу, котру викликала коронавірусна пандемія, прем’єр-міністр переконаний, що цього року ВВП України може зрости на 4,6%. Така ситуація може супроводжуватися "незначним рівнем інфляції", утім Денис Шмигаль не вбачає у цьому ніяких проблем.

"Ми зацікавлені в тому, щоб, якщо говорити економічною мовою, інфляція "розігрівала" економіку і давала ще кращі можливості для розвитку і зростання ВВП не тільки на 4,6%, а може навіть і вище", — вважає політик.

Також Шмигаль зазначив, що Нацбанк і Міністерство економіки України прогнозують ріст ВВП до 5% і вище.

Цікаво, що прогнози економічного експерта, президента Інституту реформ і розвитку Києва Олександра Вовченка схожі зі словами політика. Різниця лише в тому, що зростання ВВП на 5-6% у 2021 році Вовченко оцінює, як найоптимістичніший сценарій розвитку ситуації. Експерт, між іншим, нагадує, що, за оцінками ООН, в Україні близько 10% підприємців майже перетворилися на банкрутів.

Економіст Олександр Гаврутенко, поза тим, переконаний, що однозначні передбачення стосовно інфляції в Україні поки зробити важко. Якщо криза продовжиться, то, зрозуміло, вона підвищиться. А от якщо для економіки рік буде принаймні непоганим — інфляція може стабілізуватися на рівні 6-7%.

Раніше "Коментарі" розповідали, як на інфляції в Україні позначається збільшення розміру мінімальної зарплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини