Головна Новини Бізнес економіка Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення

За рішення проголосували одноголосно

28 грудня 2020, 19:14
Поділіться публікацією:








Уряд анулював пільгові ціни на електроенергію для населення вже з першого дня наступного року. Так, стало відомо, що з 1 січня замість 90 копійок за перші 100 кВт-год пільговики тепер будуть платити як всі -1,68 грн за кВт-год. Така ціна буде до кінця березня наступного року. Таке рішення сьогодні прийняв Кабінет міністрів України. За рішення проголосували одноголосно.

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію для населення

Крім того, до цього ж числа НАЕК Енергоатом за рішенням уряду буде продавати 40% своєї електроенергії гарантованому покупцеві по 15 копійок за кВт-год. Надалі ця електроенергія буде перепродуватися за цією ж ціною постачальникам товару для населення. Таким чином влада планує підтримувати ціни для домогосподарств на низькому рівні.

Юрій Вітренко, в.о. глави Міністерства енергетики заявив, що уряд не мав іншого вибору окрім як зробити цей крок. В іншому випадку ціни на електроенергію для українців довелося б підняти у 2,5 раза вже з початку наступного року.


Раніше "Коментарі" писали про те, що не зумівши пробити кандидатуру колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка через Раду, уряд призначив його в.о. міністра енергетики. Про те, що за війна йде навколо Вітренко, чому Зеленському і Ко так важливо зробити його міністром і якими наслідками це загрожує — про це міркували українські експерти.

Крім того, порталу стало відомо про те, що ексглава НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко на сайті НАПК зареєстрував декларацію як претендент на крісло заступника глави Міністерства енергетики та вугільної промисловості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вячеслав

28 грудня 2020, 20:48

Чтоб вы здохли

Lucy

28 грудня 2020, 19:26

Нет слов! И эти зелёные чудовища нам обещали лучшую жизнь! Я знала, что так будет и за них не голосовала! Спасибо, все, кто выбрал этих лжецов!


Новини