Кабмін збирається обмежити ціну на газ виробникам хліба: подробиці

Кабмін збирається обмежити ціну на газ хлібопекарням

Уряд має плани зменшити ціну на голубе паливо, яке видобувається на власних свердловинах, для хлібокомбінатів та пекарень, що сягатиме 25 тисяч грн за 1 тисячу кубів. Також за урядовим рішенням, торговельна надбавка не повинна бути більше ніж 1 відсоток.Про це інформує РБК-Україна, оприлюднюючи проєкт урядового документа.

Урядовці планують дію цих обмежень на період карантину, не довше ніж до 31 березня нового року.

В проєкті документа, що підготували урядовці, ціна на голубе паливо буде визначатись кожного місяця, виходячи з середньоарифметичного значення від котирувань бірж, але має бути не більшою 25 тисяч грн за 1 тис. куб. м

Так само, в проєкті постанови зазначено, що торговельна надбавка при постачанні голубого палива з власних свердловин для пекарів має становити рівень не більше один відсоток.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні ТЕС і ТЕЦ можуть перевести на газ, якщо не вистачить вугілля. Згідно з дорученням Кабінету Міністрів, профільні органи виконавчої влади та енергокомпанії мають забезпечити можливості для переходу ТЕС і ТЕЦ із використання вугілля на 100 відсоткове використання голубого палива. На засіданні Кабміну, завтра,15 грудня буде прийнято відповідний проєкт урядового розпорядження. Як зазначають журналісти медіа, посилаючись на наявний у них документ, перехід на голубе паливо здійснюватиметься при дефіциті вугілля на період до 15 квітня наступного року. В проєкті майбутнього розпорядження йдеться про те, що мають бути вжиті заходи для забезпечення поставок електроенергії та беззбиткову діяльність при виробництві електроенергії на ТЕС і ТЕЦ під час використання ними "в якості палива 100% природного газу (на період відсутності в достатній кількості запасів вугілля на складах виробників".