Головна Новини Бізнес економіка Карантин вихідного дня: в Мінекономіки підрахували збитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Карантин вихідного дня: в Мінекономіки підрахували збитки

Найбільше карантин вплинув на малий і середній бізнес

10 грудня 2020, 14:33
Поділіться публікацією:

Фахівці в прямому ефірі "Сніданку з 1 + 1" заявили, що економічні втрати від карантину вихідного дня були незначними.

Карантин вихідного дня: в Мінекономіки підрахували збитки

Карантин вихідного дня. Фото: УНИАН

Згідно з оцінками Мінекономіки, збитки становлять від 0,04 до 0,06 процентних пунктів від ВВП в розрахунку за рік. Найважчий удар припав малі та середні підприємства. Проте, це ніяк не позначилося на фінансовій системі. Саме з цієї причини банківська сфера вела безперебійну діяльність.

Як повідомлялося раніше, карантин вихідного дня найбільше збитків приніс ресторанам, тому що левова частка їх прибутку припадала саме на вихідні. І це зовсім не дивно, тому що люди після трудового тижня хочуть кудись піти і розслабитися. В середньому ресторани за цей період втратили близько 40 відсотків прибутку від усього обороту за тиждень.

Трохи менше карантин вихідного дня позначився на барах, піцеріях і кальянних. А самі незначні збитки понесли фастфуди.

Згідно з даними сервісу автоматизації громадського харчування, за перший тиждень без локдауну вихідного дня не всім закладам громадського харчування вдалося відновитися.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що приніс карантин вихідного дня. Під час вчорашнього засідання Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в країні значно покращилася ситуація з рівнем захворювання коронавірусом. За його словами, через два тижні дії карантину вихідного дня вдалося вирівняти відсоток зайнятості лікарняних ліжок, а кількість нових випадків зараження COVID-19 минулого тижня виявилася на 6 тисяч менше, ніж очікувалося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини