Головна Новини Бізнес економіка Компенсація за здорожчання електроенергії: хто з українців може отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсація за здорожчання електроенергії: хто з українців може отримати

У Мінсоцполітики перелічили «щасливчиків»

12 лютого 2021, 21:25
Поділіться публікацією:

Ряд українців претендує на державну компенсацію за здорожчання електроенергії. Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна "Урядовому кур’єру".

Компенсація за здорожчання електроенергії: хто з українців може отримати

Фото з відкритих джерел

Відповідну постанову №64 ухвалив уряд на початку лютого. Як пояснила Лазебна, за категоріями туди увійшли ті, в кого був пільговий тариф на електроенергію, який становив 90 копійок за кВт.

"Це люди, які у своїх домівках встановили електричне опалення. Мешканці будинків, де немає централізованого теплопостачання, і ці будинки не газифіковано. А також багатодітні родини, ті, де є діти під опікою і піклуванням, і дитячі будинки сімейного типу", — повідомила міністр.

Крім того, для цих родин переглянуто норми для отримання субсидій. Субсидію надаватимуть тепер на всю опалювану площу такого будинку. Крім того, зняли обмеження щодо застосування соціальних нормативів на електроенергію: за субсидією воно становить від 190 до 250 кВт/год. на місяць.

"Пенсіонери не потрапили у цей перелік тому, що, по-перше, вони не мали пільги 90 копійок на понад 100 кВт/год. на місяць, а по-друге, більшість з них користуються програмами субсидій або пільг на сплату за комунальні послуги", — зазначила глава Мінсоцполітики.

Тим, хто отримує пільги, їх надають у розмірі від 25% до 100% плати за комунальні послуги залежно від категорії пільговика. До пільговиків належать: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники війни, постраждалі від наслідків Чорнобильської катастрофи, жертви нацистських переслідувань, ветерани та деякі інші категорії.

Як повідомлялося, через 30 років пенсія становитиме 18% зарплати. У Мінцсоцполітики пояснили, що робити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини