Країни, чий річний ВВП менше статків Ілона Маска

Якби багатство Маска порівнювати із ВВП кожної країни світу, він був би на 50-му місці серед найбагатших держав

Ілон Маск є одним з найбагатших людей на планеті й посідає друге місце в рейтингу Forbes після засновника компанії Amazon Джеффа Безоса. Ерудит-мільярдер найбільш відомий як керівник компанії з виробництва електромобілів Tesla і приватної ракетної компанії SpaceX. Згідно з рейтингом Forbes, на цей момент його статок складає 184 мільярди доларів.

Британське видання Independent розповідає, що у 2018 році Маск повідомив, що планує профінансувати плани SpaceX на Марс, продавши "великий" пакет акцій Tesla в якийсь момент в майбутньому. У той час акції Tesla коштували близько 60 доларів. Сьогодні вони коштують близько 900 доларів. Дохід Tesla значною мірою вплинув на власний капітал Маска, який тепер еквівалентний річному ВВП країни малого і середнього розміру.

Дохід Tesla значною мірою вплинув на власний капітал Маска, який тепер еквівалентний річному ВВП країни малого і середнього розміру.

У виданні повідомляють, що якби багатство Маска порівнювати із ВВП кожної країни світу, за даними Міжнародного валютного фонду, він був би на 50-му місці серед найбагатших країн світу. Іншими словами, якби власний капітал Маска був рівномірно розподілений між усіма 328 мільйонами громадян США, кожен отримав би приблизно 600 доларів - ту ж суму, яку уряд США видало як стимулюючий чек під час пандемії.


У число країн, чий річний ВВП було б менше, ніж статки Маска, потрапила й Україна, оскільки за номінальним значенням валового внутрішнього продукту в доларовому вираженні згідно з даними МВФ, наша країна посідає 56 місце. У переліку також виявилися б безліч Африканських країн, серед яких Кенія, Ефіопія, Гватемала та інші.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський запросив Маска до України.