Головна Новини Бізнес економіка Менеджерам "Нафтогазу" наполовину збільшать зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Менеджерам "Нафтогазу" наполовину збільшать зарплати

Топ-менеджери "Нафтогазу" стануть отримувати ще більше - так вирішив Кабмін

23 грудня 2020, 17:15
Поділіться публікацією:

Засідання Кабінету міністрів України в середу, 23 грудня, виявилося на рідкість продуктивним. Зокрема, міністри вирішили збільшити оплату праці топ-менеджменту "Нафтогазу", затвердивши фінансовий план державної компанії на наступний рік. Тепер члени правління будуть отримувати на 56% більше. Так вирішив Кабмін.

Менеджерам "Нафтогазу" наполовину збільшать зарплати

Згідно з розрахунками в документі, фінплан Нафтогазу затвердили з чистим прибутком в 11,489 млрд гривень. Держава повинна отримати від діяльності компанії, в якій є власником акцій, 58,113 млрд гривень.

На засіданні Кабміну глава фінансового відомства України Сергій Марченко не залишив мовчазним той факт, що за дев'ять місяців компанія отримала 17 млрд гривень збитку. І хоча на нараді прозвучали пропозиції про перегляд дохідної та видаткової частини фінансового плану, уряд вирішив затвердити фінплан. В якому, незважаючи на зауваження Марченко, вирішено було збільшити зарплати членів правління на 56%. Рядові співробітники "Нафтогазу" будуть отримувати на 85% більше.

Як повідомляв портал "Коментарі", Екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко буде премійований 4 млн доларів за ведення процесу і його виграш в Стокгольмському арбітражному суді. Відомо, що українська компанія відсудила у російського "Газпрому" 5 млрд доларів за результатами транзитного арбітражу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі", колишній виконавчий директор національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", генеральний директор інвесткомпанії AYA Capital Юрій Вітренко запевняє, що Нафтогаз поніс в цьому році мільярдні збитки (за 9 місяців цього року — 17 млрд грн) з- за діяльності нечесного і некомпетентного менеджменту . Оцінка вже викликала суперечки в експертному співтоваристві. Про те, чому Нафтогаз став потрапляти в скандали і що не так в газовому королівстві розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини