Міністра економіки України викликали на публічні дебати: що не так із Планом відновлення України після війни

В Мінекономіки залишилися тільки статисти, які здатні збирати інформацію. Але аналізувати її та на основі цього аналізу розробляти моделі розвитку нема кому, - Віктор Гольдський

Днями від імені міністра економіки Юлії Свириденко був опублікований матеріал, у якому коротко викладено економічне бачення Плану відновлення та розвитку України після війни з Росією. Основними тезами цієї програми є: повний доступ до ринків країн ЄС та G7, вступ України до ЄС, дерегуляція та невтручання держави у роботу бізнесу, швидка логістика, експорт переробленої сировини, потужний військово-промисловий комплекс, розвиток енергетичного комплексу, кліматична модернізація.

Проте, кандидат економічних наук, власник медіагрупи "Коментарі" Віктор Гольдський наполягає, що глава Мінекономіки продовжує використовувати декларативні гасла, а заявлені кроки породжують фінансовий паразитизм та мінімізують відповідальність чиновників за погіршення економічної ситуації.

Експерт вказує на те, що Мінекономіки не готове до управління економікою країни у воєнний час, а розписаний План розвитку України є нереалістичним та популістським, будується на припущенні, що Україні "всі інші країни щось винні та б'ються одна з одною за право надати українцям допомогу”.

Істину у суперечці допоможуть встановити публічні дебати.

"Пропоную Юлії Свириденко відстояти свою Программу розвитку економіки України в прямому ефірі. Відмова від публічної дискусії вважатиметься підтвердженням викладених у блозі тез", - написав Віктор Гольдський у своєму Facebook.