Головна Новини Бізнес економіка На якому рівні втримається гривня: прогноз експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

На якому рівні втримається гривня: прогноз експерта

Прогнозується, що найближчим часом гривня продовжить зберігати свою стабільність

7 грудня 2020, 19:51
Поділіться публікацією:

Напередодні Нового року гривня збереже свою стабільність і буде перебувати в діапазоні 28,25-28,35 грн за долар. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин.

На якому рівні втримається гривня: прогноз експерта

Фото з відкритих джерел

Як повідомив експерт, курс української гривні тримається на рівні 28,27 гривні за долар на тлі пасивності покупців — нерезидентів й імпортерів. Зараз ринок готується до новорічного періоду і вже знижує активність, заявив Шевчишин. Так, гравці перетравлюють новий затверджений Кабміном проєкт держбюджету на 2021 рік, у документі якого вдалося знизити дефіцит з 6% до 5,5% ВВП. Тим часом, глава пропрезидентської фракції "Слуга народу" заявив, що парламент проголосує за проєкт держбюджету на 2021 рік протягом двох тижнів.

"Негативом для ринку і гривні виступає старт китайськими інвесторами ПАТ "Мотор Січ" міжнародного арбітражу з метою стягнення з держави Україна 3,5 млрд доларів, оскільки інвестори кваліфікують дії української влади, як експропріацію їх інвестицій в це підприємство, — пише Шевчишин. — Доарбітражного врегулювання досягти не вдалося. За інформацією ЗМІ, в міжнародному арбітражі китайських інвесторів будуть супроводжувати відомі в світовому масштабі юридичні компанії: WilmerHale, DLA Piper та Bird & Bird".

Ймовірно, зазначає експерт, найближчим часом гривня продовжить зберігати свою стабільність і буде рухатися в діапазоні 28,25-28,35 гривні за долар. Низькі рівні, резюмує Шевчишин, будуть залучати покупців.

Як раніше повідомлялося, експерти спрогнозували, до чого веде зростання комуналки в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини