Нафта з РФ застрягла дорогою до Індії: що сталося

Російську нафту заблокували на шляху до Індії

Шість танкерів, які транспортували російську нафту, через санкції США були заблоковані та не можуть потрапити до Індії. Про це повідомляє американське агентство Bloomberg, передає портал "Коментарі".

Як повідомляє видання, шість танкерів, які везли 5 мільйонів барелів російської нафти, не змогли потрапити до пункту призначення в Індії.

Агентство відзначає, що судна змушені простоювати за кілька миль від індійського берега. Один із танкерів продовжує стояти у воді вже понад місяць, пише видання.

Агентство припускає, що причиною блокування танкерів ймовірно стали американські санкції, згідно з якими суднам заборонено перевозити російські сиру нафту, якщо вона була придбана з порушенням цінового обмеження у 60 доларів за барель.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти все активніше використовують для наступальних дій укомплектовані ув'язненими підрозділи "Шторм-Z", щоби виграти час для покращення боєздатності кадрових військовослужбовців. У майбутньому це може створити для Сил оборони України стратегічну проблему. Активне використання "вагнерівців" на східному фронті дозволило російській кадровій армії відновитися після поразок у перші місяці вторгнення та підготуватися до літнього контрнаступу ЗСУ у 2023 році.

"Коментарі" також повідомляли, що у зв'язку з примусовою мобілізацією в тимчасово окупованому Донецьку виник дефіцит водіїв громадського транспорту. Через брак водіїв місту загрожує транспортний колапс. На підприємстві “Донецькелектроавтотранс” дефіцит водіїв складає 60%.