Головна Новини Бізнес економіка Найгірші наслідки пандемії коронавірусу ще попереду, - ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Найгірші наслідки пандемії коронавірусу ще попереду, - ООН

Експерт ООН Олів'є де Шуттер вважає, що економічний спад, викликаний пандемією коронавірусу, безпрецедентний у мирний час з часів Великої Депресії 1930-х років

11 вересня 2020, 22:42 comments1576
Поділіться публікацією:

Незалежний експерт Організації Об'єднаних Націй (ООН) з проблем бідності Олів'є де Шуттер попереджає, що найгірші наслідки пандемії коронавірусу для економіки ще попереду і що заходи, прийняті урядами для захисту людей до сих пір, були недостатніми. Про це пише The Guardian.

Найгірші наслідки пандемії коронавірусу ще попереду, - ООН

За словами Олів'є де Шуттер, в системі соціального захисту повно прогалин. До того ж поточні заходи, як правило, короткострокові, фінансування недостатнє, і багато людей неминуче виявляться в підвішеному стані.

Його послання було адресовано світовим лідерам, які зібралися в цьому місяці на Генеральну Асамблею ООН. Він закликав їх зробити рішучіші кроки для подолання бідності і скорочення нерівності, йдеться в заяві ООН, опублікованому в п'ятницю.

Де Шуттер попередив, що ще 176 мільйонів осіб у всьому світі можуть впасти в злидні, до того ж у якості базового рівня бідності буде використовуватися 3,2 долара в день. За його словами, попри те, що уряди обіцяли соціальні програми для надання допомоги, найбідніші люди у світі часто виявляються виключеними, тому що у них немає цифрової грамотності або доступу в інтернет.

У деяких випадках державні програми вже закінчуються. Сім'ї, що живуть в бідності, до теперішнього часу вичерпали всі свої резерви і продали свої активи, сказав він. Найгірші наслідки кризи для бідності ще попереду.

Раніше "Коментарі" писали, що більше пів року світ бореться з серйозними медичними та економічними наслідками пандемії COVID-19. Світова економічна активність впала в другому кварталі 2020 року, коли близько 85% світової економіки були заблоковані протягом декількох тижнів. Як вперше заявив Міжнародний валютний фонд (МВФ) у своєму квітневому огляді світової економіки, у цій ситуації не було аналогів в історії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини