Головна Новини Бізнес економіка Нардеп розповіла, як зміняться зарплати вчителів у наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповіла, як зміняться зарплати вчителів у наступному році

У 2021 році педагогам вдалося підвищити зарплати на 29%

2 грудня 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

У четвер, 2 грудня, Верховна Рада України підтримала Держбюджет на 2022 рік. Народний депутат Юлія Гришина розповіла кореспонденту порталу "Коментарі", як зміниться фінансування галузі освіти й науки та заробітні плати педагогічних працівників. 

Нардеп розповіла, як зміняться зарплати вчителів у наступному році

Нардеп рассказала, как изменятся зарплаты учителей в следующем году - фото з відкритих джерел

Так, за словами народної обраниці, загальна сума бюджету на освіту й науку у наступному році складатиме 172 млрд гривен, що на 18 млрд перевищує суму, яка була закладена у 2021 році. 

За словами Гришиної, перше, що турбує суспільство — це заробітні плати для вчителів. У 2021 році педагогам вдалося підвищити зарплати на 29%, а бюджет наступного року передбачає підвищення заробітних плат освітянам на 8,5%. 

"Важливо акцентувати увагу на тому, що ми чітко розуміємо, що маємо збільшити зарплату і вчителям, і медикам. Але через те, що медичні працівники сьогодні знаходяться на першій лінії фронту боротьби з коронавірусом, то в цьому бюджеті суттєве підвищення зарплат торкнеться саме їх. Сподіваємося, що у наступному бюджеті, що й пообіцяв президент, так само зростуть зарплати й учителів. На сьогодні це 8,5%", — розповіла нардеп. 

Нагадаємо, що з 1 грудня 2021 року зросла заробітна платня українських вчителів. Виплати збільшились на 8,4%, що передбачено Держбюджетом на 2021 рік.

Раніше видання "Коментарі"писало, що дДержавний голова Володимир Зеленський анонсував підвищення заробітної плати лікарів в Україні. За словами президента, зарплата зросте з 1 січня 2022 року. Український лідер наголосив, що мінімальна зарплата лікарів у країні становитиме 20 тисяч гривень, а середня – 24 тисячі гривень. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини