Головна Новини Бізнес економіка Названа сума, яка знадобиться для відновлення Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа сума, яка знадобиться для відновлення Донбасу

Відновлення Донбасу може обійтися Україні в суму, яка дорівнює 5-7% ВВП

8 серпня 2020, 19:21
Поділіться публікацією:

На відновлення тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей, де з 2014 року тривають воєнні дії, треба близько десяти мільярдів доларів. Таку суму назвав радник президента України з економічних питань Олег Устенко, передає "Радіо Свобода".

Названа сума, яка знадобиться для відновлення Донбасу

"Попередня оцінка – це близько 10 мільярдів доларів, які будуть потрібні для відновлення непідконтрольної території після її реінтеграції", – сказав радник президента.

Як пояснив Устенко, оголошена сума дорівняє приблизно 5-7% ВВП України. На його думку, кошти для Донбасу слід передбачити зі спеціального фонду, який спочатку необхідно створити. Зокрема, йдеться і про донорську матеріальну допомогу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні відкрили справи щодо понад 100 іноземців за участь у бойових діях на Донбасі. Так, в Офісі генпрокурора стверджують, що у війні на сході України брали участь громадяни таких країн, як Болгарія, Вірменія, Грузія, Італія, Іспанія, Казахстан, Литва, Молдова, Нідерланди та Німеччина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини