Головна Новини Бізнес економіка НБУ опублікував рейтинг банків України від найприбутковіших до збиткових
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ опублікував рейтинг банків України від найприбутковіших до збиткових

В Україні функціонує 74 банка

9 грудня 2020, 11:44
Поділіться публікацією:

Національний банк України опублікував рейтинг українських банківських установ, вивчивши фінансову статистику за третій квартал цього року. У список потрапили державні, приватні банки та фінансові установи з іноземним капіталом.

НБУ опублікував рейтинг банків України від найприбутковіших до збиткових

За даними НБУ, в Україні існують 74 банки, 12 з яких не приносять доходу.

Найбільш збитковими виявилися:

Укрексімбанк — 3.71 млрд грн

Промінвестбанк — 652 млн грн

Правекс Банк — 125,5 млн грн

"Найбагатшим" за підсумками роботи цього року став ПриватБанк (з капіталом у 22.848 млрд), який належить державі. За перші три місяці другого півріччя банківська установа заробила на 5,08 млрд грн більше в порівнянні з першим півріччям. На другому і третьому "призовому місці" виявилися Ощадбанк (47,99 млрд грн) і Райффайзен Банк Аваль (41.97 млрд грн).

В той самий час, за словами представників НБУ, через пандемію у світі, за перше півріччя прибуток українських банків впав практично на чверть, а точніше на 23% — до 23,7 млрд грн. На початку літа банки недоотримав доходу на 19% — до 4,6 млрд грн.

Також, стало відомо, що в серпні 2020 року банки "збагатилися" практично у 2 рази менше, ніж за такий же період минулого року. Їх прибуток склав 4,2 млрд грн.

НБУ опублікував рейтинг банків України від найприбутковіших до збиткових - фото 2

Раніше "Коментарі" писали про те, що НБУ випустив першу вертикальну банкноту на честь українського космонавта Леоніда Каденюка. Крім того, перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова розповіла про кроки, які зробив НБУ, щоб подолати фінансову кризу в країні, викликану коронавірусним карантином.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини