Головна Новини Бізнес економіка Незважаючи на збитки, турфірми та салони краси залишаються без допомоги від держави через карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Незважаючи на збитки, турфірми та салони краси залишаються без допомоги від держави через карантин

Туристичні об'єднання вже звертаються до влади з вимогою виправити ситуацію

16 грудня 2020, 21:54
Поділіться публікацією:

Як стало відомо від радника Київської туристичної асоціації Антона Тараненка, за час карантину лише в столиці скоротили близько 3 тисяч співробітників фірм-туроператорів.

Незважаючи на збитки, турфірми та салони краси залишаються без допомоги від держави через карантин

Відомо, що організатори подорожей в основному працюють за КВЕДом про роботу турфірм і туроператорів, проте держава не включила його до переліку сфер діяльності, яким компенсують збитки. Тому без 8 тис. гривень залишаються не тільки підприємці, а й звичайні працівники, яких довелося звільнити. Туристичні об'єднання вже звертаються до влади з вимогою виправити ситуацію.

За словами представника сфери туризму, закриття кордонів нічого позитивного не принесло, оскільки в цьому році Київ відвідали лише до 500 тисяч іноземців, хоча минулого року їх було в 4 рази більше. Кожен турист в середньому витрачав в Києві по 120 євро в день. Тому компанії не дорахувалися прибутку, а держава — величезних податків.

Крім того, держава відмовляє у виплатах індустрії краси.

До слова, величезна кількість салонів краси не працювало навесні та були закрито під час карантину вихідного дня, але уряд з якоїсь причини порахував, що цей вид бізнесу не особливо постраждав від обмежень.

Раніше "Коментарі" писали про те, що українці вже почали отримувати відмови в отриманні 8 тис. гривень матеріальної допомоги у зв'язку з карантином. Малі підприємці скаржаться, що основна причина відмови — невідповідність класифікації видів економічної діяльності.
Крім того, порталу стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я за зекономлені на закупівлі для онкохворих кошти планує купити вакцину від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини