Головна Новини Бізнес економіка Одержувачів субсидій контролюватимуть по-новому: що передбачає перевірка
commentss НОВИНИ Всі новини

Одержувачів субсидій контролюватимуть по-новому: що передбачає перевірка

Міністерство фінансів буде перевіряти українців відразу після того, як вони подадуть заяву

9 грудня 2020, 10:59
Поділіться публікацією:

З наступного року Міністерство фінансів буде перевіряти претендентів на отримання субсидії відразу ж після подачі ними відповідної заяви на одержання допомоги. 

Одержувачів субсидій контролюватимуть по-новому: що передбачає перевірка

ФОТО: З відкритих джерел

У Мінфіні також зазначили, що в разі, якщо виплата вже буде призначена, а порушення з боку одержувачів будуть виявлені в наслідку, то державну допомогу доведеться повернути.

Перевірка передбачає розгляд заяв в кілька етапів. Наприклад, якщо вами була здійснена вартісна покупка, ви придбали автомобіль або з вашої банківської картки була списана велика сума, Міністерство фінансів контролюватиме цю інформацію і передасть дані в Міністерство соціальної політики.

У відомстві також зазначають, що субсидію можуть забрати у громадян, площа будинку яких понад 200 квадратних метрів, або площа квартири перевищує 120 квадратних метрів. Більш того, на державну допомогу не можуть претендувати українці, власники автомобілів, яким менш як п'ять років. Також відмовлено в субсидії може бути тим, хто зробив одноразову покупку на суму понад 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, що раніше в Мінсоцполітики розповіли про нюанси нарахування субсидій в новому опалювальному періоді. Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко пояснив, що субсидії розраховували із трендів, які склалися з початку року. Баланс цін і тарифів впливає на кількість одержувачів субсидій. Тому якщо відбудеться збільшення цін або тарифів, то виділену суму переглядатимуть. Чиновник запевнив, що істотне зменшення одержувачів дотацій не передбачається. До слова, у проект держбюджету на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини