Головна Новини Бізнес економіка ООН прогнозує значне зниження іноземних інвестицій в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН прогнозує значне зниження іноземних інвестицій в світі

За словами експертів, прогнози щодо інвестування на 2020 рік сповнені невизначеності, адже потрібно враховувати другу хвилю пандемії у світі

27 жовтня 2020, 11:53
Поділіться публікацією:

Такий вагомий фактор як COVID-19 не тільки вплинув на суспільний лад, але й, очікувано, на світову економіку. Про явище зниження іноземних інвестицій у світі, повідомляє "Капітал".

ООН прогнозує значне зниження іноземних інвестицій в світі

Фото: 24 Канал

Очікується, що у 2020 році прямі іноземні інвестиції знизяться у світі на 30-40%. Але через другу хвилю COVID-19 падіння може скласти всі 50%, таким чином підірвавши економіку навіть розвинених країн. Інформацію з прогнозом опублікували в інформаційному бюлетені Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД). Увагу акцентовано на фінансових індексах перших дев'яти місяців 2020 року, які відповідають прогнозам викладеним ЮНКТАД у червні в доповіді про інвестиції у світі. У ній йшлося про зниження інвестицій у світі на 30-40% за підсумками року.

За словами експертів, прогнози на 2020 рік сповнені невизначеності. Адже беручи до уваги другу хвилю пандемії у світі, в деяких з розвинених країнах вже зафіксували спад інвестування приблизно на 50% в першому півріччі 2020 року. 

За даними ЮНКТАД, ситуація залежатиме від тривалості кризи в галузі охорони здоров'я та ефективності політичних дій по боротьбі з економічними наслідками пандемії коронавірусу. Також геополітичні ризики привносять невизначеність у формування наступних прогнозів.

ЮНКТАД також повідомляє, що в першому півріччі цього року падіння інвестицій у світі склало 49% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Адже карантинні заходи у вигляді "локдаунів" значно сповільнили наявні інвестиційні проекти, що призвело до переоцінки нових. Число оголошених інвестиційних проектів знизилося до 37%, оголошення про злиття і поглинання — на 15%, а підписання нових фінансових транскордонних контрактів — на 25%.

Значне скорочення прямих іноземних інвестицій в промислово розвинених країнах за перше півріччя 2020-го сягнуло до 75% (до $ 98 млрд). У Північній Америці інвестиції впали на 56% (до $ 68 млрд). У країнах, що розвиваються, зниження було менше, ніж очікувалося — воно склало 16%.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якими будуть економічні вектори України на 10 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини