Головна Новини Бізнес економіка Парламент спише податковий борг
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент спише податковий борг

Законопроект № 4430 підтримали 302 народних депутата, також вони ініціювали негайне підписання проекту закону.

5 грудня 2020, 02:40
Поділіться публікацією:

Народні депутати прийняли за основу і в цілому законопроект №4430, який містить норму про списання податкового боргу до 3,06 тис. Грн.

Парламент спише податковий борг

ФОТО: З відкритих джерел

Йдеться про борг, який не був погашений до 1 листопада 2020 року і звільняє ФОП першої групи від сплати єдиного податку з грудня 2020 року по травень 2021-го із зарахуванням цього періоду до страхового стажу, пише finance.liga.net.

Законопроект підтримали 302 народних депутати, також вони ініціювали негайне підписання проекту закону. Згідно з нововведенням, списується пеня і штрафні санкції в разі самостійної сплати платниками податків податкового боргу за основним платежем протягом пів року з дати вступу в силу закону. Також до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу для фізичних осіб, в тому числі самозайнятих, якщо він не перевищує 6,8 тис. Грн буде відстрочено.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби заявив про скорочення податкового боргу на 32,8% (6,8 млрд грн) — до 13,9 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі Офісу. Згідно з оприлюдненими даними, пасивний борг (банкрути, банки в процедурі ліквідації, зона АТО, заборгованість по частині прибутку) становить 54% від боргу — 7,5 млрд грн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://finance.liga.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини