Головна Новини Бізнес економіка Перед Новим роком в Україні подорожчали цитрусові
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед Новим роком в Україні подорожчали цитрусові

Передсвятковий ажіотаж дозволяє підіймати ціни на найбільш затребувані фрукти для новорічного столу

22 грудня 2020, 11:01
Поділіться публікацією:

Напередодні новорічних свят в Україні стали дорожчати цитрусові. А це саме ті фрукти, які зазвичай купує на святковий стіл чимала кількість українців. Багато, попри значне збільшення вартості, не відмовляться від головних символів Нового року. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Перед Новим роком в Україні подорожчали цитрусові

ФОТО: З відкритих джерел


Так, українські імпортери підвищили ціни на мандарини на 10%. Настільки вартість цитрусових підвищилася всього за один тиждень. Таким чином, сьогоднішня ціна цих мандаринів варіюється від 26 до 48 гривень за 1 кг. Що стосується апельсинів, то їх ціна зараз від 33 до 55 гривень за 1 кг. Ціна була підвищена на цілих 22%.


Основним постачальником цитрусових є Туреччина, Грузія і Єгипет. Оператори ринку відзначають, що напередодні новорічних свят оптові компанії та роздрібні мережі особливо зацікавлені в покупці апельсинів і мандаринів. І саме в цей час ціни на ці фрукти збільшилися. Аналітики відзначають, що це впритул пов'язано з річними змінами курсу долара

Минулого року, перед новорічними святами вартість мандаринів складала на 16% менше, ніж сьогодні. Ціна на апельсини була нижче на 30%, ніж в цьому році. А у 2018 році ціни на апельсини та мандарини навпаки впали ближче до Нового року.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про рецепт неймовірно смачною і повітряної мандариновою панакоти, якою можна здивувати та порадувати своїх рідних і близьких на новорічні свята, а також про те, що аналітик розповів, як зміниться курс долара перед новорічними святами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини