Головна Новини Бізнес економіка Підвищення цін і скорочення штатів: до чого готується бізнес в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення цін і скорочення штатів: до чого готується бізнес в Україні

НБУ опублікував свіжі дані щодо індексу очікувань ділової активності

1 лютого 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Бізнес у прийдешньому місяці не дає позитивних прогнозів. Про це йдеться у повідомленні Національного банку України, який традиційно оприлюднив дані про індекс очікувань ділової активності.

Підвищення цін і скорочення штатів: до чого готується бізнес в Україні

Як український бізнес переживає карантин. Фото з відкритих джерел

Так, представники бізнесу в Україні значно погіршили оцінки економічного стану своїх підприємств та перспектив діяльності. На це вплинуло посилення карантинних заходів у січні, а також традиційне для початку року зниження ділової активності. Індекс очікувань ділової активності за січень становив 37,6 порівняно з 45,5 в грудні. У НБУ зазначають, що очікування підприємців перебувають на рівні нижче рівноважного значення (50 пунктів) вже одинадцятий місяць поспіль.

Про найтяжчі наслідки заявили представники сфери торгівлі. Невтішні прогнози щодо своїх економічних перспектив висловили і підприємці сфери послуг. У промисловості також не бачать позитивних зрушень. Найважча ситуація у сфері будівництва, зокрема будівництва житла.

У Нацбанку резюмують, що підприємства всіх секторів прогнозують зростання цін на власну продукцію або послуги. Це спричинено зростанням цін на сировину та цін постачальників. Крім того, бізнес-спільнота налаштована на подальше зменшення чисельності своїх працівників.

Раніше повідомлялося, які нові виклики з’явилися для бізнесу  в період коронавірусних падінь економік, чи знаходиться український бізнес в мейнстрімі активностей та інновацій та хто хоче вижити на ринку. Так, доктор економічних наук, один з найбільш авторитетних вчених-методологів української школи репутаційного менеджменту Олена Дерев'янко розповіла про терплячість українського бізнесу, цільову репутацію, марність влади, "користь" олігархату, зовнішнє управління та корпоративну безпеку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини