Рада перенесла на рік обов'язкові РРО для ФОПів

Законопроект відкладає на рік обов'язкове використання РРО в малому бізнесі

Депутати Верховної Ради прийняли законопроект про фіскалізацію ФОП, який передбачає відстрочку до 2022 року введення обов'язкових касових апаратів для підприємців.

Законопроект №4439-д передбачає перенесення на 2022 рік обов'язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для ФОП другої - четвертої груп єдиного податку, якщо їх річний дохід не перевищує встановлений для першої групи граничний обсяг доходу.

На підтримку документа віддали свої голоси 320 нардепів в першому читанні. В цілому з технічними правками за прийняття проголосували 319 при мінімальній необхідній кількості голосів 226.

Законопроект визначає максимальні обсяги доходів для першої-третьої груп платників єдиного податку в співвідношенні до мінімальної заробітної плати (перша група - 167 МЗП замість 1 млн грн, друга - 834 МЗП замість 5 млн грн, третя - 1167 МЗП замість 7 млн грн).

Крім цього, закон скасовує кешбек, тобто компенсацію покупцям при порушеннях в розрахункових операціях. Даним законом депутати також скасували штрафи за невідповідність готівки в касі сумі, яка зазначена в денному звіті РРО, а також за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські підприємці знову зібралися на мітинг біля стін Верховної Ради. ФОПи протестують проти введення обов'язкових касових апаратів і вимагають від народних депутатів прийняти закони, що враховують інтереси малого і середнього бізнесу. Підтримати дані вимоги зібралося кілька тисяч осіб.