"Розгін відмінний": в Україні розпродають 10 спиртзаводів

Від приватизації спиртзаводів очікують отримати 2 млрд грн

Держава позбавляється від спиртової монополії і відповідних активів. На аукціонні торги виставили десять спиртзаводів. Відповідні лоти розмістив на майданчику "Prozorro.Продажі" Фонд держмайна (ФДМ) України.

Спиртовий завод можна прикупити за 8 млн грн - така мінімальна ціна встановлена на торговому майданчику. Максимальна стартова ціна становить 54 млн.

"У жовтні, всього лише за півмісяця, ми взяли відмінний розгін. Шість об'єктів ДП" Укрспирт "вже знайшли нових власників на приватизаційних аукціонах і принесли до державного бюджету понад 268 млн грн. Ціна, яку формує ринок і яка злітає іноді й у два-три рази - ось головна характеристика, яка зараз об'єднує спиртову приватизацію ", - написав глава ФДМ Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, що дебютний аукціон з приватизації першого об'єкта ДП "Укрспирт" - Немирівського спиртзаводу (Вінницька обл.) Відбувся 15 жовтня. Завод був проданий ТОВ "ЛВН Лімітед", акціонерам Nemiroff, за 55,08 млн грн, що на 5 млн грн вища за стартову ціну. Компанія-переможець була єдиною, що подала заявку на участь в аукціоні.

В цілому, починаючи з 15 жовтня, на онлайн-аукціонах успішно приватизовано шість заводів ДП "Укрспирт". ФДМ сподівається отримати від приватизації спиртзаводів не менше 2 млрд грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що в січні 2020 року ДП "Укрспирт" продало у два рази більше спирту, ніж за аналогічний період 2019 року.