Головна Новини Бізнес економіка СБУ заблокувала діяльність піраміди B2B jewelry: люди встигли вкласти близько 250 мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ заблокувала діяльність піраміди B2B jewelry: люди встигли вкласти близько 250 мільйонів доларів

Організатори піраміди встигли витратити гроші на елітну нерухомість й автомобілі

27 серпня 2020, 21:37 comments1645
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України заблокувала діяльність фінансової піраміди B2B jewelry. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ заблокувала діяльність піраміди B2B jewelry: люди встигли вкласти близько 250 мільйонів доларів

Фото: пресслужба СБУ

За даними СБУ, в піраміду вклали свої кошти близько 600 тис. осіб. Загальна сума привласнених коштів становить близько 250 млн дол. До організації фінансової схеми причетні понад 20 осіб. Також задіяні понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

В СБУ повідомляють, що піраміда функціонувала з 2019 року. За цей час її організатори купили один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об'єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тис. дол. кожен, коштовності, інше рухоме і нерухоме майно. Для придбання всього цього вони використовували гроші, отримані незаконним шляхом.

Сьогодні, 27 серпня, співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції при процесуальному керівництві офісу Генерального прокурора провели 48 обшуків в Київській і Вінницькій областях, а також в Одесі.

Суд наклав арешти на активи причетних до піраміди людей: на банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, в тому числі оформлене на підконтрольні юридичні особи.

В СБУ відзначили, що за результатами слідчих дій буде прийнято рішення щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в кризові часи завжди знайдуться ті, хто займається "мутними" фінансовими схемами. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як українцям захиститися від подібного роду "махінацій".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини