Що українські підприємці думають про січневий локдаун - опитування

Більшість представників бізнесу вважає, що в локдауні немає ніякого сенсу

Європейська Бізнес Асоціація провела невелике опитування серед представників малого та мікробізнесу на тему січневого локдауну. Підприємці висловили свою думку щодо карантину та обмежень під час нього.

З усіх опитаних тільки 14% вважає карантинні заходи нормальними та правильними. Ще 26% зазначили, що обмеження під час локдауну занадто жорсткі. Однак більшість, тобто 62% опитаних, відповіли, що вважають введення карантину безглуздим.

Як виявилося, через правила карантину 22% підприємців змушені шукати нові можливості для розвитку свого бізнесу. Такий же відсоток бізнесменів відправляє своїх працівників у неоплачувану відпустку, 13% довелося скоротити зарплату своїм співробітникам. Скоротити штат були змушені 10% підприємців. Ще 15% змогли перевести свою справу в онлайн. Тільки 9% з усіх опитаних зовсім не скаржилися на жорсткі умови карантину.

Крім того, під час опитування у підприємців поцікавилися, чи подавали вони заявку на отримання фінансової допомоги. З них 33% повідомили, що отримали кошти вже через тиждень, 19% - через два тижні, 13% отримали гроші через кілька днів. А 35% опитаних досі чекають надходження коштів. До слова, 84% підприємців вважають, що 8 тисяч, які видають у вигляді фінансової допомоги, не здатні врятувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що глава МОЗ Максим Степанов пояснив, чому під час січневого локдауну дозволено торгувати алкоголем, а також про те, чи буде в Україні продовжено карантин. Степанов розповів, в яких випадках це може статися.