Головна Новини Бізнес економіка Середня зарплата в Україні скоротилася: скільки тепер заробляють в різних регіонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Середня зарплата в Україні скоротилася: скільки тепер заробляють в різних регіонах

Найвищу зарплату заробляють в столиці

30 грудня 2020, 08:59
Поділіться публікацією:

Напередодні нового року, експерти підрахували середню зарплату в Україні та з'ясували, що вона скоротилася на 187 гривень. Загалом середня зарплата офіційно працевлаштованих українців становить 11 987 гривень.

Середня зарплата в Україні скоротилася: скільки тепер заробляють в різних регіонах

ФОТО: З відкритих джерел

З регіонів, де середня зарплата є найвищою, експерти визначили місто Київ і область, Донецьку, Дніпропетровську та Запорізьку області.

Так, в Києві середня зарплата становить трохи понад 17 з половиною тисяч гривень, в той час, як в Донецькій області це значення менше на п'ять тисяч гривень. У Київській області заробляють трохи більше ніж 12 тисяч. Така ж ситуація в Дніпропетровській і Запорізькій областях.

А от найменше заробляють жителі Чернігівської, Херсонської, Волинської, Житомирської та Кіровоградської областей. У цих регіонах середня зарплата дорівнює близько 10 тисяч гривень.

Нагадаємо, що раніше аналітики провели дослідження і з'ясували, чи готові роботодавці підіймати зарплати своїм співробітникам у 2021 році. В ході опитування з'ясувалося, що чверть керівників компанії планують підвищувати заробітні плати підлеглим з нового року, при цьому кожна п'ята компанія вирішує залишити розмір окладу незмінним.

Видання "Коментарі" також повідомляло, на яку мінімальну зарплату можуть розраховувати українці у 2021 році. Як відомо, 15 грудня Верховна Рада України прийняла головний кошторис країни на 2021 рік у другому читанні. Згідно з документом, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні виросте на 20% — до 6 тисяч гривень, а друге підвищення (до 6 500 гривень) до другого читання перенесли з 1 липня на 1 грудня.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини