Шмигаль розповів чи був весняний локдаун помилкою

За словами прем'єра, здоров'я нації далося ціною економіки

Прем'єр-міністр розповів, що введення тотального весняного карантину було правильним рішенням українського уряду. За словами глави Кабміну, навесні вірус, який викликав пандемію у всьому світі, не був досконально вивчений, а отже ніхто не знав ані про його заразність, не було вироблено протоколів лікування ускладнень, викликаних COVID-19. Шмигаль наполягає на тому, що ввівши локдаун, країна врятувала тисячі життів громадян ціною економіки.

"Але гроші - ніщо в порівнянні з людським життям", - заявив політик.

За думкою прем'єра, зараз медицина вже "знає в обличчя ворога" - з’явилися алгоритми лікування, у світі виготовляються вакцини.

Також Деніс Шмигаль запевняє, що у разі відсутності весняного карантину, Україна б опинилася за рівнем смертності на одному ступеню з Іспанією або Італією.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що за словами прем’єра, для отримання фінансування від МВФ Україна виконала 4 вимоги із десяти заявлених. Ще 6 перебувають, з випередженням, в роботі. Тому, у МВФ немає претензій до роботи уряду. Це підтвердила й остання розмова президента Володимира Зеленського з главою МВФ Крісталіною Георгієвою.

Також Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг. За словами прем’єра, що фінанси з цього фонду йдуть не тільки на лікування хворих на коронавірус, але й на боротьбу з наслідками пандемії, в тому числі економічними. Фонд формувався з коштів, які надійшли з різних джерел, в т.ч. і з тих, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році.