Шмигаль розповів, скільки мільйонів має змогу прогодувати Україна

В України триває друга воєнна посівна

Наразі аграрії в усіх регіонах засіяли більше 500 тисяч гектарів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову Уряду Дениса Шмигаля. Заплановано засіяти понад 13 мільйонів гектарів.

"Прямо зараз по всій країні відбувається друга посівна за час великої війни. Аграрії в усіх регіонах посіяли більше 500 тисяч гектарів. Загалом сподіваємося засіяти цьогоріч понад 13 мільйонів гектарів, - цитують прем'єра в його телеграм-каналі. - Багато родючих українських земель непридатні для обробки. Вони небезпечні для фермерів. Натомість врожаї з цих земель могли б нагодувати понад 80 млн людей у всьому світі. Особливо в країнах, що потерпають від голоду".

Виходячи з цього, роботи щодо розмінування голова Кабміну визначив своїм пріоритетом. На сьогодні, на ці цілі залучено 16 млн доларів міжнародної технічної допомоги, є попередні домовленості про ще 73 млн доларів.

Загалом, за оцінкою Світового банку, повний комплекс робіт із гуманітарного розмінування України буде коштувати 37,4 млрд доларів. І лише потреби на поточний рік, за даними Кабміну, сягають понад 397 млн доларів.

Тим часом, у Раді хочуть додати норму для звільнення зі служби військових. В США продають оселю, що має триста вікон. І дві країни проголосували проти розслідування воєнних злочинів Росії в Україні.

"Масштаби та жорстокість російських звірств в Україні просто перевищують будь-яке людське розуміння", - заявила Раді Організації об'єднаних націй з прав людини напередодні голосування посол України в ООН у Женеві Євгенія Філіпенко.