Шольц відмовився платити за газ рублями: як світ не ведеться на шантаж Путіна

Олаф Шольц нагадав, що контрактами передбачені долари або євро

Німецький канцлер Олаф Шольц дав коментар стосовно рішення російської влади реалізувати природний газ за російські рублі. Про це він заявив під час свого виступу в рамках саміту НАТО.

Лідер цієї країни заявив про прихильність до укладених із РФ контрактів. Як він пояснив, підписані представниками Німеччини угоди передбачають розрахунок за поставлений енергоносій лише в доларах і євро.

"У договорах ідеться про інші валюти, про євро та долари. У більшості випадків там вказані євро або долар. Це вихідні пункти, від яких ми повинні відштовхуватися", – підсумував Олаф Шольц.

Народний депутат України Олексій Гончаренко повідомив, що Польща також відмовилася виконувати забаганку Путіна.

"Привіт, ембарго! Поляки відмовилися платити за російський газ рублями – крім марення путінських ідей, це не враховано у контракті. Нехай Росія у відповідь перестане продавати газ будь-кому. Тоді ембарго справді введеться сам собою, а країна-агресор вчинить реальне самогубство. Так тримати, PGNiG, хтось повинен показати чекісту в маразмі його місце. Приємно бачити, що разом з нами Росії тиснуть і наші партнери. Разом доб'ємо",- заявив Гончаренко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін доручив приймати оплату за газ в рублях. Глава Кремля Володимир Путін доручив брати гроші за поставлений газ для "недружніх країн" лише у рублях. Про це повідомляє російське агентство ТАСС. Президент РФ заявив, що усі споживачі повинні мати можливість плати за російський природний газ у рублях. При цьому він наголосив, що Росія й далі буде постачати газ відповідно до обсягів і цін, що прописані у контрактах. Український політик Ярослав Железняк заявив, що у такий спосіб Путін вирішив шантажувати Європу газом та спробувати поповнити запаси валюти в країні, а ще - підтримати курс рубля, який останнім часом впав до історичного мінімуму.