Ситуація на ринку праці шокує. Скільки працівників не вистачає Україні

Став відомий реальний дефіцит працівників в Україні

У порівнянні із довоєнним періодом в Україні на 27% скоротилася робоча сила, пише видання Bloomberg.

Видання відзначає, що нестача робочої сили стала однією з головних проблем українських підприємств.

За прогнозами Bloomberg, середня зарплата в Україні вже скоро перевищить довоєнний рівень, оскільки інакше підприємствам буде важко утримувати робітників.

Видання наголошує, що багато українських чоловіків звільнилися з роботи та знайшли щось поблизу будинку, оскільки не бажають влаштовуватися у великі підприємства, щоби не зустрітися з представниками ТЦК.

Bloomberg наводить приклад великої гірничо-металургійної компанії "Метінвест", якій знадобилося три місяці, щоби закрити 89 з 4000 вакансій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що однією з його стратегічних задач є трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне — зберегти життя наших воїнів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський двічі за останній тиждень розкритикував президента США Джо Байдена та натомість повідомив, що просив колишнього прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона поспілкуватися з Дональдом Трампом перед голосуванням Конгресу за виділення допомоги ЗСУ. Відповідні заяви Володимира Зеленського можуть свідчити про те, що Київ очікує перемоги Трампа на майбутніх президентських виборах у США.