Скільки буде коштувати електрика за нічними тарифами

Українцям дали докладне пояснення

В Україні електроенергія в нічний час (з 23:00 до 7:00) обійдеться українцям у два рази дешевше фіксованого тарифу - 0,84 грн / кВт-год.

А що стосується вартості електрики в період максимального навантаження (з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 22:00), то вона складе 1,5 фіксованого тарифу - 2,52 грн / кВт-год, передає "Енергореформа".

Повідомляється, що в нічний час споживач оплачує 0,4 тарифу (0,67 грн / кВт-год) від повної вартості, а в решту часу - фіксований тариф.

Уряд встановив ціну продажу "Енергоатомом" електроенергії держпідприємству "Гарантований покупець", щоб забезпечити українців електроенергією на рівні 150 грн / МВт-год. Варто зазначити, що для "Укргідроенерго" тариф 10 грн / МВт-год.

Раніше стало відомо, що в Україні перестав діяти пільговий тариф на електрику, тому за перші 100 кВт * год струму потрібно буде заплатити в 1,86 раза більше. Також повідомляється, що уряд працює над створенням проекту нового перегляду цін, який хочуть прийняти вже після завершення опалювального сезону.

Що про це відомо:

- з 1 січня 2021 року хочуть ввести єдиний тариф в 1,68 грн за кВт * год (рішення вже прийнято);

- з 1 квітня (попередньо) планують або повністю скасувати контрольований тариф, або підвищити вартість до 2 грн.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Україні можуть підняти ціни на електрику та газ. Новопризначений в.о. міністра енергетики Юрій Бойко на своєму першому брифінгу розповів, що ціни на газ і електрику можуть змінюватися і рости. Про це повідомило інформагентство "УНІАН".

Однією зі своїх головних завдань Юрій Бойко вважає перегляд діючого механізму перехресного субсидування на електроенергію. За цією схемою населення отримує електроенергію за пільговою ціною.