Скільки грошей втратила Україна від окупації Донбасу

За словами Олексія Резнікова, бюджет України зазнав величезних втрат через російську агресію

Україна втратила немаленьку суму коштів через окупацію територій Донбасу. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков на основі підрахунків Центру економічних стратегій назвав точні дані щодо цього питання, повідомляє Interfax-Україна.

За словами Рєзнікова, втрати від окупації територій у Донецькій і Луганській областях на цей момент складають 375 мільярдів гривень без урахування вартості активів.

Окрім того, було повідомлено і суму, яка знадобиться країні аби відновити окуповані області. За підрахунками Віденського міжнародного інституту витрати становитимуть більш як 21 мільярд доларів. Якщо перевести в національну валюту - близько 584 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що нещодавно перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук в деталях розповів про те, що зараз відбувається на окупованих Росією територіях. За його словами, те, що сьогодні відбувається на Донбасі не дає можливості говорити про геополітику і є звичайним бандитизмом. Кравчук сказав, що на Донбасі зараз всім заправляють бандити та бойовики, якими командують російські військові й російські спецслужби.

Раніше повідомлялося, що ситуація на Сході загострилася. Бойовики порушили режим тиші та відкрили вогонь. На місце подій прибув Президент України Володимир Зеленський разом з іноземними послами. Зеленський повідомив, що Україна в будь-якому разі не дозволить російським найманцям зірвати режим припинення вогню та ігнорувати "Мінські домовленості". Про подальшу політику України щодо російських окупантів, читайте в нашому матеріалі.