Головна Новини Бізнес економіка Скільки людство витратило на боротьбу з пандемією: збитки від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людство витратило на боротьбу з пандемією: збитки від коронавірусу

Нові програми стимулювання економіки призводять лише до збільшення зовнішнього боргу, вважають економічні оглядачі

23 грудня 2020, 11:38
Поділіться публікацією:

Поки людство винаходить вакцину і нові методи протидії світовій епідемії, економісти підрахували збитки, які понесли люди від пандемії. Так, за оцінками експертів, на боротьбу з COVID-19 і пов'язаних з нею економічними труднощами в цілому, країни світу витратили не менше 13 трильйонів доларів. Таку інформацію опублікувало японське ділове видання Nikkei.

Скільки людство витратило на боротьбу з пандемією: збитки від коронавірусу

Так, згідно з наданою інформацією, сюди ж експерти включили і суму в 2,3 трлн доларів, яка розрахована на пакет підтримки економіки в умовах розвитку захворювання в США. При цьому наголошується, що президент Дональд Трамп не став підписувати дану фінансову допомогу, незважаючи на те, що її погодили в Конгресі.

Аналітики відзначають, що нові програми стимулювання економік в різних країнах мають свій негативний ефект — вони все призводять до збільшення державного боргу у країн з провідними економіками. Прогноз є маловтішним — експерти передрікають розбухання боргів до 125% від загального ВВП.

Як повідомляв портал "Коментарі", економіка Іспанії різко скоротилося в першому кварталі року через коронавірусні обмеження, при цьому ВВП впав на 5,2% в період з січня по березень. Про це передає видання "Європейська правда". За даними національного статистичного агентства країни INE, четверта за величиною економіка єврозони не переживала настільки серйозного спаду з часів Великої депресії 1930-х років. Для порівняння, під час фінансової кризи в першому кварталі 2009 року ВВП впав на 2,6%.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іспанія далеко не єдина країна, що постраждала від коронавірусу — мільйони американців вже залишилися без роботи і їх число продовжує набирати обертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини