Головна Новини Бізнес економіка Що буде з курсом гривні – прогноз Мінфіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з курсом гривні – прогноз Мінфіну

Глава Мінфіну порадував українців прогнозом

11 лютого 2021, 18:09
Поділіться публікацією:

Останні дні гривня на валютному ринку зміцнюється. Курс української національної валюти буде стабільним й надалі. Такий прогноз зробив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю УНІАН.

Що буде з курсом гривні – прогноз Мінфіну

Фото з відкритих джерел

Як пояснив міністр, мова йде про типове для сезону зміцнення гривні.

"У нас перед посівною кампанією зазвичай обмінюють валюту для закупівлі палива, добрив, насіння. Згадайте, ще два тижні тому був інший тренд", — зазначив Марченко.

Глава Мінфіну закликав не реагувати на незначні відхилення курсу нацвалюти на валютному ринку.

"Є усі підстави, аби він (курс, — ред.) був стабільним, — запевняє Марченко. — Так само стабільним він був і торік, незважаючи на кризу".

Міністр нагадав про спекулятивну атака на початку весни, коли розпочався карантин. У Мінфіну кажуть, що це було тимчасове явище.

Марченко заявив, що курс можна утримати зусиллями Національного банку України. Резервів для цього достатньо, вважає міністр. Тому глава Мінфіну не прогнозує погіршення курсової динаміки. Каже, що підстав для цього немає.

Нагадаємо, днями українцям змінили е-ліміт на закордонні валютні операції. У НБУ пояснили, яких саме операцій стосується збільшений ліміт. Як зазначається в повідомленні Нацбанку, такі зміни не впливатимуть на роботу валютного ринку України. Адже ще раніше було зроблено один із кроків до валютної лібералізації.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", уряд підписав меморандум із місцевою владою, згідно з яким тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть. Але це — швидше відстрочення вироку, ніж глобальне рішення тарифної проблеми. Ми запитали експертів, які реально потрібні кроки має зробити Кабмін, щоб країну не охопили тарифні бунти і масові неплатежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини