Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, який розмір середньої пенсії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, який розмір середньої пенсії в Україні

У Мінсоцполітики розповіли про результати впровадження тримірної програми підвищення пенсій

17 червня 2020, 16:39 comments2490
Поділіться публікацією:

Розмір середньої пенсії в Україні зріс до 3400 грн. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України в офіційному Telegram-каналі.

Стало відомо, який розмір середньої пенсії в Україні

Так, за підсумками 100 днів роботи уряду, міністр соціальної політики Марина Лазебна визначила основне досягнення – запровадження тримірної програми підвищення пенсій. Зокрема, з 1 квітня 1,5 млн пенсіонерів, старших за 80 років, отримали щомісячне підвищення до пенсії у середньому розмірі 500 грн. Крім того, парламент прийняв закон, який передбачає нову надбавку на догляд одиноким пенсіонерам віком старше 80 (допомога складатиме близько 700 грн).

Також повідомляється, що 10,6 млн пенсіонерів та одержувачів соцдопомоги, розмір пенсій та виплат яким не перевищував 5 тис. грн, отримали одноразову грошову допомогу – по 1 тис. грн. А також 8,4 млн пенсіонерів у травні проіндексували на 11% пенсії: середній розмір підвищення – 260 грн.

Як повідомлялося раніше, вже до 2021 року в Україні планують запровадити нові моделі пенсійного забезпечення. Паралельно введуть дві системи: накопичувальну і для пільгових категорій громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/MinSocUA/311
comments

Обговорення


Новини