Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, на скільки подорожчала "комуналка" за рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на скільки подорожчала "комуналка" за рік

Графіки подорожчання комунальних послуг опублікував Держстат

2 грудня 2020, 23:24 comments1253
Поділіться публікацією:

За жовтень жителям України в цілому прийшли рахунки на погашення заборгованості за комунальні послуги на суму 11 млрд грн. За той же місяць минулого року ця сума склала 7 млрд гривень. Провівши нескладні математичні розрахунки, можна побачити, що рівно за рік комунальні послуги подорожчали на 57 відсотків.

Стало відомо, на скільки подорожчала "комуналка" за рік

У жовтні поточного року українці сплатили за користування "комуналкою" на суму понад 9 млрд грн (близько 82%) з нарахованих сум, в той час, як рік тому ця сума становила 5,8 млрд грн (понад 83%).

Відповідно, заборгованість побутових користувачів за комунальні послуги в жовтні виросла на 1,7 млрд грн. Борги за комунальні послуги за поточний рік в цілому "накопичилися" на 56,1 млрд грн.

"Лідерами" по нарахуванню комуналки стали кияни (1,45 млрд грн), люди, що проживають в Харківській (944 млн грн), Дніпропетровської (925 млн грн), Київської (794 млн грн) і Львівській (763 млн грн) областей.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що тарифи на доставку газу для частини українців злетять з нового року на 80%. Українські експерти проаналізували таке рішення уряду та оцінили необхідність і доцільність підвищення тарифу і ризики неплатежів.
Також, раніше стало відомо, що національною комісією, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг було затверджено підвищення тарифів на доставку газу з 1 січня 2021 року. Повідомляється, що середнє підвищення буде дорівнювати 80 відсоткам. У відомстві також зазначили, що підвищення тарифів очікує клієнтів 20 обласних газорозподільних компаній. Для деяких з них ціна за доставку газу може підвищитися в три рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини