Суд зобов'язав НБУ виплатити 130 мільйонів гривень банку Януковича

Клопотання НБУ ні до чого не привело

Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін рішення суду попередньої інстанції, яким задовольнили позов ТОВ "Промислова інноваційна компанія", яку тісно пов'язують з Віктором Януковичем, до НБУ з стягненням з відповідача 128,9 млн грн "майнової шкоди". Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду від 8 вересня.

Відзначається, що справа розглядається в судах по другому колу.

Зокрема, 27 серпня 2019 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу НБУ і скасував рішення судів нижчих інстанцій, якими було задоволено позов ТОВ "Промислова інноваційна компанія" (власник 71% акцій "Радикал Банку") і вирішено стягнути з НБУ на користь цієї фірми 128 , 9 млн грн відшкодування майнової шкоди.

На думку компанії-позивача, майнову шкоду було завдано їй як акціонерові банку внаслідок позбавлення корпоративних прав через прийняття Нацбанком у 2015 році "неправомірного рішення" (на думку позивача) про віднесення "Радикал Банку" до категорії неплатоспроможних.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні з'явилася платформа для скарг на банки і колекторів.

Функціонал платформи "ФінСкарга" дозволяє поскаржитися, наприклад, якщо вам без вашої згоди підвищили кредитний ліміт по карті, надали непрозорі і необ'єктивні умови кредитування, відмовили в реструктуризації або навіть якщо банкомат не видав гроші.