Головна Новини Бізнес економіка Суд зобов'язав НБУ виплатити 130 мільйонів гривень банку Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав НБУ виплатити 130 мільйонів гривень банку Януковича

Клопотання НБУ ні до чого не привело

22 вересня 2020, 16:23
Поділіться публікацією:

Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін рішення суду попередньої інстанції, яким задовольнили позов ТОВ "Промислова інноваційна компанія", яку тісно пов'язують з Віктором Януковичем, до НБУ з стягненням з відповідача 128,9 млн грн "майнової шкоди". Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду від 8 вересня.

Суд зобов'язав НБУ виплатити 130 мільйонів гривень банку Януковича

Відзначається, що справа розглядається в судах по другому колу.

Зокрема, 27 серпня 2019 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу НБУ і скасував рішення судів нижчих інстанцій, якими було задоволено позов ТОВ "Промислова інноваційна компанія" (власник 71% акцій "Радикал Банку") і вирішено стягнути з НБУ на користь цієї фірми 128 , 9 млн грн відшкодування майнової шкоди.

На думку компанії-позивача, майнову шкоду було завдано їй як акціонерові банку внаслідок позбавлення корпоративних прав через прийняття Нацбанком у 2015 році "неправомірного рішення" (на думку позивача) про віднесення "Радикал Банку" до категорії неплатоспроможних.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні з'явилася платформа для скарг на банки і колекторів.

Функціонал платформи "ФінСкарга" дозволяє поскаржитися, наприклад, якщо вам без вашої згоди підвищили кредитний ліміт по карті, надали непрозорі і необ'єктивні умови кредитування, відмовили в реструктуризації або навіть якщо банкомат не видав гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини