Головна Новини Бізнес економіка Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцпідтримку населення
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцпідтримку населення

Фінансування програм допоможе запобігти бідності мільйона людей

12 грудня 2020, 10:12
Поділіться публікацією:

Світовий банк ухвалив рішення виділити Україні кошти за проектом модернізації системи соціальної підтримки населення. Кредит буде складати 300 мільйонів доларів. Таке рішення було прийнято в зв'язку з тим, що через пандемію коронавірусу за межею бідності в нашій країні можуть виявитися більше мільйона людей.

Світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцпідтримку населення

ФОТО: З відкритих джерел

Згідно з прогнозами Світового банку, через пандемію COVID-19, показник бідності в країні може збільшитися на чотири відсотки, що в загальному може дорівнювати 23% до кінця 2020 року.

"Підтримка Світового банку Україні в цей критичний час, спрямована на захист малозабезпечених, серйозно постраждалих від спалаху COVID-19, має значний ефект боротьби з бідністю", — прокоментував рішення регіональний директор Світового банку по Східній Європі Аруп Банерджі.

Директор також зазначив, що займ коштів допоможе українському уряду впровадити соціальні програми, які зможуть підтримувати населення в умовах пандемії. На думку Арупа Банерджі, фінансові програми можуть запобігти бідності близько одного мільйона людей.

Нагадаємо, що раніше Європейський Союз виділив Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги. За словами голови уряду Дениса Шмигаля, це перший з двох траншів, про які Україна і Європейський Союз домовилися в липні нинішнього року. Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що цей транш є показником солідарності Євросоюзу з Україною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Сполучених Штатах Америки схвалили військову допомогу Україні на 250 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини