Світовий банк надасть Україні 350 млн доларів

Всього на підтримку економіки України Світовий банк виділить два великих кредита

Україна отримає 350 млн доларів від Світового банку. Таке рішення прийняли у керівництві фінансової структури — в Раді виконавчих директорів. Ця позика є першою в програмі політики розвитку у сфері економічного відновлення. Кошти підуть на підтримку критично важливих реформ, заявляють у Світовому банку. Цей кредит також допоможе пом'якшити наслідки пандемії COVID-19, вважають фінансисти.

Серед реформ, які підтримуються Програмою фінансування - зміцнення земельного та кредитного ринків шляхом створення ефективного ринку сільськогосподарських земель та врегулювання проблемних кредитів в державних банках.

"Пандемія COVID-19 викликала стрімке економічний спад, позначилася на доходах простих українців і малого бізнесу, і створила додаткове навантаження на державний бюджет", - зазначив Аруп Банерджі, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Всього в програмі відновлення економіки передбачено дві позики. Другий транш, як заплановано, буде спрямований на надання підтримки у розробці додаткового важливого законодавства у сфері земельної реформи та подальше посилення пенсійних виплат вразливому населенню літнього віку.

Як повідомляв портал "Коментарі", в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна повинна до кінця нинішнього року оголосити тендери на продаж не менше двох великих підприємств, а через рік, у червні 2021 року, таких тендерів має бути вже три. Про це йдеться в Меморандумі про економічну та фінансову політику між Україною та МВФ.