Тарифи для людей можуть злетіти в кілька разів: у "Нафтогазі України" попередили споживачів

Це станеться, якщо НКРЕКП не затвердить автоматичне переведення клієнтів в "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України"

Після 1 грудня частина споживачів країни може отримувати голубе паливо за ціною більш як 30 грн за куб, якщо члени Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та сфері комунальних послуг, не дадуть добро на автоматичне переведення домогосподарств до "Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Про це інформує пресслужба ДК "Нафтогаз України".

Саме державна компанія "Нафтогаз України" направила звернення до НКРЕКП, аби погодити підключення всіх побутових споживачів "постачальника останньої надії" за умовами базової річної пропозиції. Тоді домогосподарства отримуватимуть голубе паливо в осінньо-зимовий період за тарифом природного газу - 7,96 грн/куб.м. Як це оплачують інші українські споживачі.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" тепер в очікуванні на позитивне рішення регулятора, яке зможе забезпечити стійкі умови для тисяч домогосподарств, які користуються голубим паливом.

В оприлюдненому повідомленні зазначено, що у разі відсутності підтримки з боку регулятора з 1 грудня 2021 року постачальник "останньої надії" має зобов’язання здійснювати постачання голубого палива всім своїм клієнтам за тарифом, який розрахованою за формулою. Вона зазначена в пункті 24 Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії".

В компанії резюмували, що за згадуваним випадком тариф на голубе паливо може змінювати ціну кожного дня і досягнути понад 30 грн за куб.м.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у "Нафтогазі" натякнули, що з 2024 року українська ГТС може виявитися без газу.