Головна Новини Бізнес економіка Tesla незабаром може відкрити ще один завод у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla незабаром може відкрити ще один завод у США

Трохи більше півроку тому у Tesla був тільки один завод, що випускає автомобілі. Незабаром їх може бути цілих п'ять

17 червня 2020, 23:25 comments1212
Поділіться публікацією:

У листопаді Tesla почала поставляти автомобілі, побудовані на її другому складальному заводі в Шанхаї. Ще один завод будується в Німеччині, а протягом найближчих декількох тижнів компанія може оголосити про ще один завод, який буде займатися складанням автомобілів в США. Про це пише CNN.

Tesla незабаром може відкрити ще один завод у США

Влада округу Тревіс, в штаті Техас, уряд якого включає в себе місто Остін, вчора обговорила пакет стимулів для виробника електромобілів.

У квітні генеральний директор Tesla Ілон Маск сказав, що він розраховує оголосити про запуск нового заводу в США до кінця липня, а може і раніше. На питання інвесторів, скільки складальних заводів він розраховує запустити протягом п'яти років, він відповів, що більше, ніж є на сьогоднішній день.

Компанія Tesla потребує більшої кількості виробничих потужностей. Її головний завод у Фримонті, в Каліфорнії, перевищив потужність, причому багато з автомобілів були побудовані у тимчасових спорудах.

Оскільки компанія починає нарощувати обсяги виробництва моделі Y, а також пікапа Cybertruck, який повинен бути запущений у виробництво в 2021 році, їй потрібно більше потужностей. Мешканці США все більше переходять від седанів до купівлі позашляховиків, тому модель Y стане ключовим автомобілем для Tesla. Маск сказав, що він повинен стати бестселером компанії, орієнтуючись на продажі, які могли б зробити його самим продаваним позашляховиком будь-якого виду, бензиновим або електричним, на ринку США.

У березні Маск сказав, що новий завод у США буде розташований десь в центрі країни, щоб краще обслуговувати ринок східного узбережжя.

Де саме будуть розташовуватися нові заводи Tesla залежить від того, які податкові пільги та інші "плюшки" запропонує влада того або іншого штату компанії Tesla. Судячи з досвіду, це повинні бути дуже вигідні умови.

Раніше "Коментарі" писали, що Tesla знову подешевшала. Про зниження капіталізації свідчать біржові котирування. Незважаючи на те, що акції компанії раніше, 10 червня, перевищили вартість у тисячу доларів, ажіотаж знизився, і тепер акції торгуються у вікні 935 доларів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини