Головна Новини Бізнес економіка Тіньові схеми на ринку електроенергії України – це головний показник масштабної корупції, - Давидюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Тіньові схеми на ринку електроенергії України – це головний показник масштабної корупції, - Давидюк

Експерт пояснив, як для компанії ДТЕК створили виняткові умови на українському ринку електроенергії

21 жовтня 2020, 15:59
Поділіться публікацією:

Тіньові схеми на українському ринку електроенергії досягли таких масштабів, що стають головною ілюстрацією масштабної корупції в країні. Про це заявив політолог Микола Давидюк "Газеті. Юа".

Тіньові схеми на ринку електроенергії України – це головний показник масштабної корупції, - Давидюк

"Виняткові умови, створені урядом для компанії ДТЕК, наприклад, звільнили її від необхідності платити за користування державними мережами при експорті електроенергії, а також надбавку за "зелений" тариф, — повідомив експерт. — Суди з цього приводу державна компанія Укренерго прогнозовано програла. Це дозволило приватному енергогіганту заощадити мільярди гривень. При цьому інші компанії, що експортують електроенергію, за користування мережами платять, і надбавку за "зелений" тариф теж".

Давидюк пояснює, що такі преференції від влади ДТЕК, звичайно ж, отримує не просто так.

"Але якою б щедрою не була вдячність акціонера цієї компанії, навряд чи президент Володимир Зеленський змириться з тим, що його ім'я стане асоціюватися з очевидною корупцією на енергоринку", — каже Давидюк.

Експерт зазначив, що західні партнери України публічно і однозначно вказують українському президенту, що його обіцянки побороти корупцію все ще не позначилися на реальних результатах. І в цьому контексті ситуація на українському ринку електроенергії є своєрідним індикатором реальних намірів глави держави, впевнений Давидюк.

Нагадаємо, нардеп розповів, як Ахметов позбавив себе від необхідності оплачувати надбавку за "зелений" тариф".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини