Тисячі українців пошерили авто через Дію: як це працює

Послуга стала популярна під час широкомасштабного вторгнення

Понад 100 тисяч українців пошерили авто через застосунок Дія за час повномасштабного вторгнення. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров.

"Ця послуга особливо актуальна зараз. Коли багато родин роз‘єднала війна", - написав в своєму телеграм-каналі посадовець.

Посадовець також описав технологію застосування цієї послуги:

"Наприклад, чоловік залишився у прифронтовому Краматорську. Дружина з дітьми виїхала на авто до Львова. Але випадково забула взяти в чоловіка техпаспорт. Завдяки Дії чоловік може в кілька кліків поділитися ним із дружиною. Щоб вона могла легально користуватися авто. Чоловік відкриває Дію. Подає заявку на шеринг авто. Дружина робить те саме. Це все. За 10 хвилин техпаспорт на авто з‘являється в застосунку. Жодних пластикових свідоцтв із рук у руки, походів до сервісного центру МВС та зайвого клопоту", - пише Михайло Федоров.

За його словами, команда Мінцифри разом з партнерами активно працює над іншими послугами для водіїв.

Напередодні стало відомо, що повістки не будуть надсилати через Дію.

Окрім цього, в застосунку відбулося голосування щодо перейменнування Південно-Західної залізниці. Більшість з учасників опитування віддали свої голоси за варіант - Центральна залізниця. До 17 березня в застосунку, в рамках "залізної українізації" відбувається голосування за нову назву Південної залізниці.

На вибір для учасників опитування запропоновано чотири варіанти нової назви.

"Заходьте в Дію та обирайте нову назву. Кожен ваш голос в Дії — цеглинка у розбудову електронної демократії", — написав Федоров в своєму телеграм-каналі.