Головна Новини Бізнес економіка Третина мільйона українців вже подали заявки на отримання компенсації від держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Третина мільйона українців вже подали заявки на отримання компенсації від держави

Допомога від держави на час карантину мають намір отримати не менше 300 тисяч українців

22 грудня 2020, 14:48
Поділіться публікацією:

Українці все більше розраховують на допомогу від держави — компенсацію незручностей за локдаун і обмеження, пов'язані з карантином. Щонайменше такі дані надало Міністерство цифрової трансформації, передає УНН.

Третина мільйона українців вже подали заявки на отримання компенсації від держави

Так, згідно з інформацією відомства, в мобільному додатку "Дія", яке дозволяє подати заявку на отримання раніше заявлених восьми тисяч гривень від держави, зареєстровано понад 300 тисяч звернень.

"За станом на 10:30 22 грудня через мобільний додаток "Дія" подали заяву 239 405 ФОП і найманих працівників, через портал — 63 003, всього — 302 408", — сказано в повідомленні Мінцифри.

Відзначимо, що раніше ЗМІ оголосили, що заявки на отримання компенсації в розмірі восьми тисяч гривень можна розміщувати в додатку "Дія". Такі дотації від держави, на думку влади, повинні компенсувати збитки малому бізнесу і найманим працівникам від карантинних обмежень. Допомога буде надана одноразово. Заявку на надання фінансової компенсації необхідно надати до кінця року.

Як повідомляв портал "Коментарі", віце-прем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив про те, що мільйон українців можуть отримати допомогу від держави в розмірі 8 тисяч гривень.

Чиновник зазначив, що виплату можуть отримати співробітники або ФОП, якщо її роботодавець має одну з шести категорій Класифікації видів економічної діяльності, таку як роздрібна торгівля, тимчасове розміщення, демонстрація кінофільмів, діяльність із забезпечення стравами та напоями, діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг, діяльність у сфері спорту, організація відпочинку та розваг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини