У ДФС повідомили про підсумки боротьби з контрафактним алкоголем у 2021 році

Стало відомо, скільки контрафактного алкоголю вилучили співробітники ДФС України з початку 2021 року

Голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник повідомив про підсумки операції "Спирт", наказ про проведення якої було підписано понад два місяці тому. Про це він повідомив під час пресконференції в режимі онлайн, яка відбулася 13 квітня.

Так, за період із лютого по березень, коли проводилася вказана вище операція, співробітники ДФС вилучили 488 тонн спирту на суму 94,8 млн грн і закрили три підпільних спиртових виробництва.

Крім того, правоохоронці виявили 318,7 тонн лікеро-горілчаних виробів на суму 65,5 млн грн, а також припинили діяльність 26 великих незаконних виробництв алкоголю. Також співробітники ДФС вилучили понад 2,5 млн одиниць акцизних марок.

Мельник зазначив, що значна частина підроблених акцизних марок має турецьке походження, а імпортований в Україну контрафактний спирт - молдавське. При цьому левова частка контрафактного спирту, який використовується для подальшої переробки, виготовляється всередині України із неврахованої сировини.

Голова ДФС зазначив, що відомство посилить боротьбу з незаконним продажем спирту та алкогольного фальсифікату, виробленого в мережі Інтернет з використанням поштових сервісів.

Раніше повідомлялося, що в складі ДФС запрацював Офіс ефективної взаємодії з бізнесом. Нова структура покликана активізувати діалог із легальним бізнесом для сприяння розвитку різних секторів української економіки та її детінізації.